Hideg-, melegburkolás, parkettázás

Mivel a burkolatok hosszútávra szólnak, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni a burkolat kiválasztásakor annak megfelelő funkcionális védelmét, időtállóságát, valamint a Megrendelő és a helyiség stílusát.

Otthonunk hangulatát és kinézetét a burkolat jellege alapvetően meghatározza. Az adott helységtől függően a különböző szobákban ugyanazok a stílusok valósíthatóak meg, de mindig máshogy.

A járólap- és csempeválaszték szinte végtelen az anyagát, mintáját, méreteit tekintve is. Nehéz dönteni, ha nem tudjuk, az adott igénybevételhez milyen típust válasszunk, valamint sok ember nincs tisztában, hogy az építőiparban, mit takar a hideg- és melegburkolás. 

A felületképzés építőipari értelemben kétféle módon történhet: meleg- vagy hidegburkolással.

Melegburkolás

Felhasználható anyagok: szőnyegpadló, pvc szőnyeg, laminált padló, hajópadló, lambéria, stb.

Szakembereink megfelelő gépekkel és szaktudással vállalják meglévő padlók felújítását, cseréjét, illetve új melegburkolatok fektetését, továbbá nagyobb felületek, nagy igénybevételű (pl. irodák) területeken történő fektetését és megfelelő kezelését (lakkozás, védőbevonatok, polírozás, stb.).

Hidegburkolás

Felhasználható anyagok: járólap, csempe, kő, stb.

Rengeteg új anyag és technológia jelent meg a hidegburkolás terén, és ezek szakszerű alkalmazásából, kivitelezéséből kifolyólag külön szakmává vált.

A választott burkolat mellett a rögzítéshez szükséges anyagok is igen fontosak mind minőség, mind a kiválasztott stílus szempontjából. Manapság már korszerű ragasztók tömkelegéből lehet választani. A hidegburkolás során figyelembe kell venni, hogy lesz-e fal- vagy padlófűtés a burkolandó felület alatt, illetve a burkoló lapok méretei vagy a tervezett felület mintázata indokol-e különleges rögzítési technikát. A fugák kiválasztása során a szín mellett érdemes az anyagösszetételt is figyelembe venni. A vízzárás szintén fontos, mivel a hidegburkoló munkálatok általában megkövetelik a vízszigetelést. Ehhez az egyik legkorszerűbb megoldás a folyékony fólia.

Parkettázás 

Vállaljuk az összes típusú parketta lerakását. A legtöbb nagyáruház már kínál könnyen lerakható laminált parkettákat, de a letörött sarkú lapok, felpúposodott padló, nem megfelelő illesztések elkerülése végett bízza ezek lerakását is ránk.

 • Parketta csiszolás -lakkozást, -olajozást, -pácolást
 • Hagyományos parketta lerakása, különböző mintákban (fonott,halszálka)
 • Laminált parketta
 • Svédpadló lerakás


Ajánlatkérés

 1. Vegye fel velünk a kapcsolatot és küldje el üzenetét az alábbi űrlap kitöltésével!

 2. Név(*)
  Kötelező megadni!
 3. Telefon
  Invalid Input
 4. E-mail cím(*)
  Kötelező megadni!
 5. Üzenet(*)
  Kötelező megadni!
 6. (*)
  Kérjük olvassa el és fogadja el az Adatvédelmi Szabályzatot.